Opskriften kan findes overalt på nettet, også nemt
Ingredienser:
100 g solsikkekerner
100 g græskarkerner
100 g sesamfrø
100 g hørfrø
100 g mandler
100 g valnødder (så mange havde jeg ikke, så supplerede med hasselnødder)
5 æg
1 dl olie
2 tsk salt
Ser flot ud, ikk? |
Æggene piskes let, og så blandes det hele ellers bare sammen og hældes i en rugbrødsform (jeg lod mig friste til at smøre formen og drysse den med birkes, jeg vil dog hellere anbefale at fore formen med bagepapir - det er hundrede gange nemmere). Bages 60 min i 160 gr forvarmet ovn.
Ser stadig flot ud |
Men nu jeg havde fundet alle kernerne og nødderne frem og havde tændt ovnen, lavede jeg lige noget honningristet müsli, så noget godt kom der altså ud af. Og det er om muligt nemmere at lave end paleomüslibaren.
Ingredienser:
1 håndfuld mandler
1 håndfuld græskarkerner
1 håndfuld hørfrø
1 håndfuld solsikkefrø
2 håndfulde grovvalset havregryn
ca 2 spsk flydende honning
Put alle ingredienserne i en frostpose og bland det godt rundt. Der skal være nok honning til at alt bliver honningfugtet, men ikke så meget at det bliver smattet. Fordel det hele på en bageplade og bag ca 10 min ved 200 gr. Lad det køle helt før det hældes på dåse. Müsli er jo i øvrigt ikke nogen videnskab, og der skal selvfølgelig kun det i man kan lide. Det her müsli var til min kone, hvis det var til mig selv, var der nok kommet en masse tørrede tranebær og gojibær i og ingen mandler, men smag og behag. (Kille Enna har en müsliopskrift i "SMAG" med revet ingefær og tørrede æblestykker udover kerneriet. Jeg har ikke prøvet at lave det endnu, men det lyder smadderlækkert)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar